Keresés
Keresés
Close this search box.

hu / en

Spatial dimensions of the foreign resident population in small towns in Hungary - Horeczki Réka és Lados Gábor cikke a City.hu folyóiratban Tovább olvasom

Tovább olvasom

A népességszám emelkedés ütemét is meghaladó személygépjármű állomány növekedés környezeti hatásai a győri agglomerációban Tovább olvasom

Farkas Orsolya és Hardi Tamás cikke Tovább olvasom

Költekezhet-e a magyar kormány az adófizetők terhelése nélkül? Váry Miklós cikke megjelent a KRTK blogban a Portfolion Tovább olvasom

Tovább olvasom

Megjelent Tóth G. Csaba blogbejegyzése a Population Council honlapján Tovább olvasom

Tovább olvasom

Külföldi multik kapják az állami támogatások túlnyomó részét – Mennyire éri meg ez a modell? - Éltető Andrea blogcikke Tovább olvasom

Tovább olvasom

Megtartottuk a Mentor&Mentorált program tapasztalatait bemutató workshopot Tovább olvasom

Tovább olvasom

Benedek Zsófia előadása a Magyar Tudomány Ünnepén

A helyi élelmiszerek szerepe a fenntartható élelmiszer-termelésben

Tudomány-népszerűsítő előadás
 

Előadó: Benedek Zsófia biológus-közgazdász

Időpont: 2023. november 13. 18.00-19.00 óra között

Helyszín: Humán Tudományok Kutatóháza – Nagyterem /1097 Budapest, Tóth Kálmán u. 4./

Szervező: MTA Titkárság Kommunikációs Főosztály

A sokféle krízis és a klímapánik korában egyre fokozottabb az érdeklődés a helyi élelmiszerek iránt az aggódó civilek és a döntéshozók körében egyaránt. A kis szállítási távolságnak köszönhetően csökkenő környezetterhelés vagy a helyi gazdaság támogatása mind-mind olyan előny, amely hangzatos, jól kommunikálható. Az előadásban azt járjuk körül, hogy valóban hozzájárul-e a helyi élelmiszer termelése és fogyasztása a fenntarthatósági átmenethez. Miért fontos a fogyasztói tudatosság ebben a kérdésben (is), és mi mindent tehet az átlagember a valódi „zöldítés” érdekében?

Névjegy

Benedek Zsófia biológus-közgazdász, a HUN-REN Magyar Kutatási Hálózat Közgazdaság-és Regionális Tudományi Kutatóközpont tudományos főmunkatársa, valamint a Környezeti Társadalomkutatók (ESSRG) kutatója. Több a biodiverzitás és az ökoszisztéma-szolgáltatások védelmével foglalkozó ENSZ-jelentés vezető szerzője, hazai és nemzetközi kutatási projektek résztvevője, vezetője. Rendszeresen együtt dolgozik a Kaposvári Egyetem és a Kislépték Egyesület munkatársaival is. Fő kutatási területét a fenntartható és helyi élelmiszerrendszerek alkotják.


Az előadás élőben követhető (és utólag visszanézhető) lesz  az MTA YouTube-csatornáján.

 
 
 
Következő hónap >
2023.11.13. - 2023.11.13. | Humán Tudományok Kutatóháza , 1097 Budapest, Tóth Kálmán u. 4. - Nagyterem